Meer ...

Verslag van de 4e en laatste speeldag Retro Triplette Cyclus, op 13 januari 2019

(klik op de rode balk) 

 

Algemeen Klassement winnaar en daarmee
Winnaar van de Retro Triplette Cyclus 2018 - 2019 en de felbegeerde wisselbeker

 

is geworden:

Team

Bas Velthuijsen - Justin Wuring - Dennis Peterse


Van harte gefeliciteerd, heren!

Zij hebben na 4 toernooidagen met een ruime meerderheid aan punten het Algemeen Klassement gewonnen (305 tov 252 tov 200)

Ondanks dat er vanaf dag 1 om de eerste 3 plaatsen in het Algemeen Klassement een goede strijd was tussen het team Wuring, team Diemel en team Boström is er toch een duidelijke en welverdiende winnaar uitgekomen. Zelfs zo verdiend dat zij al na 3 toernooidagen (met zelfs dus nog 1 dag te gaan) zich al Kampioen kroonden, omdat zij op punten niet meer ingehaald konden worden. Zij hebben in totaal 2 x het toernooi gewonnen, zijn 1 x 3e geworden en 1 x 4e. Al met al dus een zeer verdiende Retro Triplette Cyclus overwinning!

De tweede plaats bleef aan team Diemel. Het team Boström werd op de laatste dag toch nog voorbij gestreefd door het team Bonarius, die na een minder begin op dag 1 (plaats 12) een zeer verdienstelijke inhaalrace neergelegd heeft, dat uiteindelijk resulteerde in een 3e plaats in het Algemeen Klassement.

Dus was de uiteindelijke eindstand in het Algemeen Klassement:

1. Justin Wuring - Bas Velthuijsen - Dennis Peterse (305 punten)
2. Sebastiaan Diemel - Mohammadi Jadoun - Mourad El Ansari (252 punten)
3. Peter Bonarius - Erik Telkamp - Guido Starrenburg (200 punten)

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat!

Vind hier de overige resultaten in het Algemeen Klassement

========

Uitslagen 4e toernooidag van de Retro Triplette Cyclus op 13 januari 2019

De winnaar van de 4e toernooidag van de Retro Triplette Cyclus is geworden:

Team Frank Feenstra - Moussa Agzoul - (invaller) Kees Koogje.

Van harte gefeliciteerd heren!


Zij versloegen in de finale het team van Sebastiaan Diemel, Mohammadi Jadoun en Mourad El Ansari met 13-2!

De overige prijswinnaars van dag 4 met bijbehorende ‘road to glory’ in de diverse poules vind je hier terug:

 

Nawoord

Het waren 4 gezellige en sportieve toernooidagen met sterk spel van de diverse teams. Wij willen daarom alle spelers en vrijwilligers hartelijk bedanken voor jullie deelname en bijdrage. Zonder jullie was er geen Retro Triplette Cyclus geweest. Wij hopen jullie daarom volgend jaar weer te zien, zodat we er met z’n allen toch weer een mooi, gezellig en vooral sportief toernooi van kunnen maken.

Wij gaan volgend jaar door met de Retro Triplette Cyclus. Weliswaar in een kortere versie (3 dagen), maar we gaan er voor om deze Cyclus tot een succes te maken met elk jaar een groei in het aantal teams. Daarom zien wij jullie allen graag weer volgend jaar, bij de volgende editie van de Retro Triplette Cyclus. Als speler, als vrijwilliger of als bezoeker J.

De overige uitslagen, de eindstand in het Algemeen Klassement, foto's en dit toernooiverslag vind je HIER.

Namens de organisatie van P.C. De Gooiers,

De wedstrijdleiding,
Antonio Ruffin
Peter Bonarius

 

 

 

Verslag van de 3e speeldag Retro Triplette Cyclus, op 25 november 2018

Na afloop van de 2e dag ging de strijd om het Algemeen Klassement nagenoeg nog maar tussen twee teams (Team Justin Wuring, Bas Velthuijsen en Dennis Peterse (de winnaars van de 2e dag) en Team Sebastiaan Diemel, Mohammadi Jadoun en Mourad El Ansari (de winnaars van de 1e dag) en op gepaste afstand gevolgd door Team Mathilda Boström en Team Essa Agzoul). Zij hadden na de 2e dag een puntentotaal van respectievelijk 155, 150 en 112 en 100 punten.

Voorronden
Op de 3e dag (25 november jl.) werd door Team Diemel in de voorronden verloren van het Team Simon Vogelaar. Ondanks dit dure verlies kwamen zij toch nog in de A poule terecht. Mede dankzij deze plaatsing door beide teams voor de A poule bleef het toch nog enigszins spannend, ofschoon Team Wuring al iets meer uitliep, want zij maakten geen fout in de voorronden en konden daarmee al wel 20 (om 10) Algemeen Klassementspunten bijschrijven.

Voortijdige beslissing
Het werd echter al meteen een directe confrontatie tussen de twee teams, want in de kwartfinale (1e ronde) van de A poule konden de twee teams gelijk tegen elkaar de strijd aangaan. Dit was dus eigenlijk al een pre-finale!

Het bleek een spannende strijd, die resulteerde in een 10-10 stand, waarna uiteindelijk Team Wuring aan het langste eind trok door in de daarop volgende laatste werpronde met 3 van de 4 laatste ballen (een raak schot van Dennis en vervolgens twee goed geplaatste ballen van Bas Velthuijsen) de winst naar zich toe te trekken. Team Diemel werd daarmee naar de A complementair verwezen, waar aanzienlijk minder Klassementspunten te winnen zijn, en Team Wuring ging op weg naar hun 2e dagoverwinning in de A poule.

(Halve) finales
In halve finale werd namelijk nog met 13-4 gewonnen van het De Gooiers-team Trudy van Altena (met vader en zoon Adrie en Patrick Baerts), dat in de kwartfinale verrassend het team Mathilda Boström had verslagen! De andere halve finale partij ging tussen het Team Simon Vogelaar en het Team Peter Bonarius. Team Vogelaar won deze confrontatie met 13-5, waardoor ook zij zich plaatsten voor de finale.

Team Vogelaar (met zijn nieuwe maten Dennis Bakker en Johan Mol) delfden echter na een goed gespeeld toernooi toch het onderspit tegen de koploper Team Justin Wuring met duidelijke cijfers: 3 – 13!

Van harte gefeliciteerd Dennis, Bas en Justin met jullie 2e dagoverwinning!

 

Daarmee verzamelden Justin, Dennis en Bas de maximale punten voor het Algemeen Klassement en verstevigden zij hun koppositie nog meer.

Algemeen Klassement
Met nog 1 dag te gaan is de voorsprong van Team Wuring op de nummer 2, Team Sebastiaan Diemel, 63 punten! Een onoverbrugbaar verschil, nu blijkt, aangezien de nummer laatst van elk dagtoernooi (4e prijs B complementair) zelfs nog 5 Klassementpunten mee krijgt en de winnaar van de A poule 65 punten krijgt. Een verschil van 60 punten dus maximaal te verdienen, terwijl het verschil dus 63 Klassementspunten is.

Maar de strijd om de 2e, 3e en 4e plaats in het Algemeen Klassement is nog niet, dus kijken wij toch ook weer uit naar de 4e en laatste speeldag, op 13 januari 2019, waar dus ook weer mooie partijen te spelen zijn en nog diverse prijzen verdeeld worden.

Een gezellige dag
Menigeen vond het wederom een gezellige dag en dat resulteerde ook in het uitwisselen van ervaringen en naborrelen na de prijsuitreiking. Rond een uurtje of 8 gingen de laatste gasten voldaan (na ook nog even een lekkere hap genuttigd te hebben) op weg naar huis.

Al met al was het weer een sportieve en gezellige toernooidag, waar diverse vrijwilligers hun best gedaan hebben om deze dag weer tot een succes te maken (en daarin grandioos geslaagd zijn!). Ik noem Lianne van der Brink, Martin Sevinga, Nicole, Walter Jägers, Hans en Marijke Bus, Marianne Bongers en Elly Nieman, Jaap Kramer, Kimberley Dunki Jacobs, Antonio Ruffin, Ria Kas en diverse anderen die al de nodige voorbereidingen vóór deze dag getroffen hebben. Hartelijk dank allen!

Hopelijk zien wij jullie allen weer de volgende keer. Als speler, als vrijwilliger of als bezoeker .

Kijk voor de diverse uitslagen, tussenstanden en foto’s van de diverse speeldagen op de volgende pagina: http://degooiers.com/wedstrijden/retro-triplette-cyclus

 

Namens de organisatie van P.C. De Gooiers,
Peter Bonarius

 

 

 

Verslag van de 1e toernooidag Retro Triplette Cyclus op 7 oktober 2018

De eerste dag van de Retro Triplette Cyclus heeft weer plaatsgevonden. Na het aanmelden, lootjes trekken en het voorwoord kon het toernooi van start gaan. Dit keer niet (zoals beoogd) op tijd, maar gewoon de voorronden vrij tot 13. Hier is voor gekozen vanwege het aantal teams (16).

De sfeer zat er al meteen goed in en de meeste teams konden hun voorronde partijen binnen redelijke termijn afwikkelen. Toch hadden enkele teams daar nog moeite mee en maakte er lange potten van (ik zal geen namen noemen ;-) ). Gelukkig kon dat de pret niet drukken en iedereen maakte er een gezellige tijd van aan de bar, aan hun tafels of kijkend naar de nog lopende partijen.

                                         

Waardering
Nadat de voorronden gespeeld waren werd eerst Ria Kas, de arbiter gedurende alle vier de cyclus dagen, door ondergetekende nog even in het zonnetje gezet, aangezien de NJBB deze week tot ‘Week van de scheidsrechters’ heeft gebombardeerd en heeft gepromoot om de arbiters extra te waarderen. Zo gezegd, zo gedaan; Een bloemstukje voor Ria en een hartelijk applaus van iedereen! Vervolgens nam ondergetekende nogmaals het woord: Om tot 16 teams te komen had ik namelijk toegezegd dat het team dat zichzelf als 16e team in zou schrijven, een rondje van mij zou krijgen; zij zorgden er per slot van rekening voor dat de Retro Triplette Cyclus door kon gaan. Dit 16e team bestaat uit Sebastiaan Diemel, Mohammed Jadoun en Mourad El Ansari, en belofte maakt schuld, dus… bedankt voor jullie deelname heren en proost! :D ;-).

(Kwart) finales
Inmiddels had Antonio Ruffin (wedstrijdleiding gedurende deze 4 cyclus dagen) de voorronden verwerkt en kon er begonnen worden aan de kwartfinales van de A poule en de B poule.

Na diverse spannende partijen en goed spel (wat mede tot stand kwam door het nieuw aangelegde terrein, dat voor de tireurs beter te behappen was door de dikkere grindlaag door de hele hal en door de pointeurs soms lastig was door onduidelijke dikte van de grindlaag), kon aan het eind van de dag de eindstand opgemaakt worden.

Last in, first out geldt voor deze 1e cyclus dag blijkbaar, want de winnaar (1e prijs A poule) van de 1e dag is geworden:

Team Sebastiaan Diemel, Mohammed Jadoun en Mourad El Ansari!!

Van harte gefeliciteerd heren!

Zij wonnen in de finale van het team Mathilda Boström, Geoffrey van Koppenhagen en Marvin Meijer met 13-4.

Na de prijsuitreiking bleef menigeen nog lang gezellig aan de bar na borrelen, tot dat het ook voor de barmedewerkers mooi was, want ook zij hadden een lange dag achter de rug. Hartelijk dank voor jullie inzet Lianne, Ronald en Walter, alsmede alle andere vrijwilligers die hebben bijgedragen aan deze 1e cyclus dag.

Alle uitslagen van de diverse poules, kun je vinden op  Resultaten per dag.
De over-all stand na deze 1e toernooidag, vind je op Algemeen Klassement 2018.
De foto’s van onder andere alle prijswinnaars vind je op Overzicht foto's


Wij hebben genoten van deze dag, hopelijk jullie ook, dus graag tot de volgende keer voor de 2e cyclus dag op 4 november J.

Mede namens alle vrijwilligers,
Peter Bonarius