Verslag van de 1e toernooidag Retro Triplette Cyclus, op 7 oktober 2018

(klik op de rode balk) 

De eerste dag van de Retro Triplette Cyclus heeft weer plaatsgevonden. Na het aanmelden, lootjes trekken en het voorwoord kon het toernooi van start gaan. Dit keer niet (zoals beoogd) op tijd, maar gewoon de voorronden vrij tot 13. Hier is voor gekozen vanwege het aantal teams (16).

De sfeer zat er al meteen goed in en de meeste teams konden hun voorronde partijen binnen redelijke termijn afwikkelen. Toch hadden enkele teams daar nog moeite mee en maakte er lange potten van (ik zal geen namen noemen ;-) ). Gelukkig kon dat de pret niet drukken en iedereen maakte er een gezellige tijd van aan de bar, aan hun tafels of kijkend naar de nog lopende partijen.

                                         

Waardering
Nadat de voorronden gespeeld waren werd eerst Ria Kas, de arbiter gedurende alle vier de cyclus dagen, door ondergetekende nog even in het zonnetje gezet, aangezien de NJBB deze week tot ‘Week van de scheidsrechters’ heeft gebombardeerd en heeft gepromoot om de arbiters extra te waarderen. Zo gezegd, zo gedaan; Een bloemstukje voor Ria en een hartelijk applaus van iedereen! Vervolgens nam ondergetekende nogmaals het woord: Om tot 16 teams te komen had ik namelijk toegezegd dat het team dat zichzelf als 16e team in zou schrijven, een rondje van mij zou krijgen; zij zorgden er per slot van rekening voor dat de Retro Triplette Cyclus door kon gaan. Dit 16e team bestaat uit Sebastiaan Diemel, Mohammed Jadoun en Mourad El Ansari, en belofte maakt schuld, dus… bedankt voor jullie deelname heren en proost! :D ;-).

(Kwart) finales
Inmiddels had Antonio Ruffin (wedstrijdleiding gedurende deze 4 cyclus dagen) de voorronden verwerkt en kon er begonnen worden aan de kwartfinales van de A poule en de B poule.

Na diverse spannende partijen en goed spel (wat mede tot stand kwam door het nieuw aangelegde terrein, dat voor de tireurs beter te behappen was door de dikkere grindlaag door de hele hal en door de pointeurs soms lastig was door onduidelijke dikte van de grindlaag), kon aan het eind van de dag de eindstand opgemaakt worden.

Last in, first out geldt voor deze 1e cyclus dag blijkbaar, want de winnaar (1e prijs A poule) van de 1e dag is geworden:

Team Sebastiaan Diemel, Mohammed Jadoun en Mourad El Ansari!!

Van harte gefeliciteerd heren!

Zij wonnen in de finale van het team Mathilda Boström, Geoffrey van Koppenhagen en Marvin Meijer met 13-4.

Na de prijsuitreiking bleef menigeen nog lang gezellig aan de bar na borrelen, tot dat het ook voor de barmedewerkers mooi was, want ook zij hadden een lange dag achter de rug. Hartelijk dank voor jullie inzet Lianne, Ronald en Walter, alsmede alle andere vrijwilligers die hebben bijgedragen aan deze 1e cyclus dag.

Alle uitslagen van de diverse poules, kun je vinden op  Resultaten per dag.
De over-all stand na deze 1e toernooidag, vind je op Algemeen Klassement 2018.
De foto’s van onder andere alle prijswinnaars vind je op Overzicht foto's


Wij hebben genoten van deze dag, hopelijk jullie ook, dus graag tot de volgende keer voor de 2e cyclus dag op 4 november J.

Mede namens alle vrijwilligers,
Peter Bonarius